Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Får man ta med sig hund på bussen?

Får jag ta med hunden på bussen och tåget?
Länstrafiken Kronoberg Kundinformatör

Kommentarer

 • Två hundar och andra sällskapsdjur per resenär som kan tas med utan olägenhet för annan resenär får tas med vid resa utan kostnad, och ska färdas i avsett och särskilt markerat utrymme i fordonet alternativt enligt personalens anvisningar. Sällskapsdjur ska under resan vara kopplat eller förvaras i för ändamålet avsedd väska eller bur. Sällskapsdjur får inte placeras på sittplatser.

  Resenär med sällskapsdjur ansvarar för detta, och riskerar att bli avvisad eller nekad påstigning, om sällskapsdjuret bedöms vara störande för annan resenär eller för personalen.

  Ledarhund samt servicehund för personlig hjälp åt resande får tas med utan kostnad och, vid behov, färdas med resenär på valfri plats i fordonet.
  Samma regler gäller för buss och tåg.

  Länstrafiken Kronoberg Kundinformatör
  (Uppdaterad )
 • Hej!
  Jag undrar om man får ta med sig hund på resa med färdtjänst?

  Vänliga hälsningar,
  Linnea
 • Här nedan kan du läsa vilka regler som gäller för hundar och andra husdjur när man åker färdtjänst.

  24 Husdjur Husdjur kan medfölja på resa till en kostnad av 100 kr per enkelresa. Resor med medföljande husdjur ska förbokas minst två dygn före avresa. Dessa resor körs med speciella fordon och avresetiden för resorna behöver därför anpassas utifrån tillgängligheten på dessa fordon. Resenären ansvarar för att husdjur som medföljer kan transporteras på ett säkert sätt i enlighet med Jordbruksverkets riktlinjer. Hund som medföljer ska antingen transporteras i transportbur eller i säkerhetsbälte anpassat för hund. Övriga husdjur ska transporteras i transportbur. Det åligger resenären att medtaga transportbur/anpassat säkerhetsbälte till det medföljande husdjuret. Transportbur behöver vara försedd med fästanordningar så att den kan spännas fast på ett säkert sätt i fordonet.

  (Uppdaterad )
 • Hej få jag ha min hund med mig om jag ska åka tåg från Halmstad till Göteborg ?
 • Ja, reser du med Öresundståg mellan Halmstad och Göteborg finns det en speciell avdelning där det är tillåtet att ha med hunden.
 • Hej igen, glömde fråga.
  Är det speciella transporter eller bilar vad det nu är som kör djuren, och i dem transporterna åker ägaren till djuren inte med? eller med?
  ---->'' Dessa resor körs med speciella fordon och avresetiden för resorna behöver därför anpassas utifrån tillgängligheten på dessa fordon.''

  Jag blir lite förvirrad av olika information..

  Mvh Elsa
 • Såhär står det i våra resebestämmelser:
  Två hundar och andra sällskapsdjur per resenär, som kan tas med utan olägenhet för annan resenär, får tas med vid resa utan kostnad, och ska färdas i avsett och särsklit markerat utrymme i fordonet alternativt enligt personalens anvisningar. Sällskapsdjur ska under resan vara kopplat eller förvaras i för ändamålet avsedd väska eller bur.  Sällskapsdjur får inte placeras på sittplatser.
  Fråga gärna bussföraren var det passar bäst att ni sitter.
 • Fortfarande ok o ta med hund på buss i Växjö stad?
 • Hej Rebecka,

  Hundar och andra sällskapsdjur får gratis följa med på resan men inte störa andra passagerare. Föraren bestämmer om det. Husdjur som reser med i bussen ska vara kopplade eller i bur.
  Emma
 • hej!
  Två hundar får man ta med bussar, men vad gäller om man skulle ha tre hundar, tillkommer det en extra kostnad? Hur gör man vid bokning?

  Mvh/ Emilia
 • Gränsen är satt till två hundar eller andra husdjur. Varje enskild resenär får inte ha med sig fler djur än så. Det hjälper inte om man betalar för det tredje djuret.
 • Hej jag undrar får man ta med sin katt på tåget via er app länstrafiken Kronoberg? För det finns inget på den som står +tillägg finns bara för cykel & 1 klass 60kr men inget om husdjur... Typ om jag åker till kalmar?

  Jennie
 • Ja, reser du med Öresundståg till Kalmar finns det en speciell avdelning där det är tillåtet att ha med katt och detta är kostnadsfritt.
  Ann-Sofie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.