Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Får man ta med sig hund på bussen?

Får jag ta med hunden på bussen och tåget?
Länstrafiken Kronoberg Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Två hundar och andra sällskapsdjur per resenär som kan tas med utan olägenhet för annan resenär får tas med vid resa utan kostnad, och ska färdas i avsett och särskilt markerat utrymme i fordonet alternativt enligt personalens anvisningar. Sällskapsdjur ska under resan vara kopplat eller förvaras i för ändamålet avsedd väska eller bur. Sällskapsdjur får inte placeras på sittplatser.

  Resenär med sällskapsdjur ansvarar för detta, och riskerar att bli avvisad eller nekad påstigning, om sällskapsdjuret bedöms vara störande för annan resenär eller för personalen.

  Ledarhund samt servicehund för personlig hjälp åt resande får tas med utan kostnad och, vid behov, färdas med resenär på valfri plats i fordonet.
  Samma regler gäller för buss och tåg.

  Länstrafiken Kronoberg
 • Hej!
  Jag undrar om man får ta med sig hund på resa med färdtjänst?

  Vänliga hälsningar,
  Linnea
  Linnea
 • Här nedan kan du läsa vilka regler som gäller för hundar och andra husdjur när man åker färdtjänst.

  24 Husdjur Husdjur kan medfölja på resa till en kostnad av 100 kr per enkelresa. Resor med medföljande husdjur ska förbokas minst två dygn före avresa. Dessa resor körs med speciella fordon och avresetiden för resorna behöver därför anpassas utifrån tillgängligheten på dessa fordon. Resenären ansvarar för att husdjur som medföljer kan transporteras på ett säkert sätt i enlighet med Jordbruksverkets riktlinjer. Hund som medföljer ska antingen transporteras i transportbur eller i säkerhetsbälte anpassat för hund. Övriga husdjur ska transporteras i transportbur. Det åligger resenären att medtaga transportbur/anpassat säkerhetsbälte till det medföljande husdjuret. Transportbur behöver vara försedd med fästanordningar så att den kan spännas fast på ett säkert sätt i fordonet.

  Eva

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.