Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Fråga om pris

Jag åkte mellan Växjö och Halmstad i fredags och betalade 153,55 med mitt kort. Åker vanligtvis mellan Växjö och Hovmantorp men åkte denna dag från Växjö och västerut och fick då använda min reskassa som jag hade på kortet. Men när man tittar på nätet stor det 132,80. Vilket är rätt pris?

Kommentarer

 • Ett ordinarie pris Växjö - Halmstad är 188 kronor och reser man med reskassa är priset 153:60 kronor. Det priset får man även när man söker prisuppgift på vår hemsida, så det verkar som du har blivit rätt debiterad.
  Eva
 • Hej!
  Jag har köpt ett periodkort men får det bara att funka när jag åker från Jönköping mot Alvesta. Jag hoppar på och av i lammhult. I Jönköping kan jag registrera resan på "blippen" på tåget men i lammhult kan jag inte det och det fungerar heller inte att köpa biljett i biljettautomaten utanför med periodkortet då det står att det inte finns tillräckligt med pengar på det.
  Kajsa Borglund
 • Kontakta vårt kundcenter på telefon 0771-76 70 76, eller via mejl kundcenter@lanstrafikenkron.se så kan vi gå in på kortnumret och se hur det ser ut.
  Eva
 • Hej jag har köpt en periodkort mellan Växjö och Emmaboda men kortet funkar inte på stadsbussarna i Emmaboda, varför är det så?
  Emma
 • Kortet fungerar både i Växjözonen, som innefattar Växjö stadstrafik och i Emmaboda, zon 25 hos Kalmar länstrafik. Däremot har Kalmar och Kronoberg inte likadana biljettmaskiner, så för att kortet ska fungera på anslutande bussar i Emmaboda måste du ha ett utskrivet inspektionskvitto att visa upp för chaufförerna. Ett sådant kvitto kan skrivas ut både i biljettautomater, säljställen och på bussarna i Kronobergs län.

  Eva
 • Hej. Jag har ett månadskort som är mellan Älghult och Växjö och jag undrar om jag kan åka till och från Åseda på det också?
  Lisa
 • Nej, det är inte samma zoner om du åker till Åseda. Beroende på vilken väg du åker får du betala för de zoner som inte ingår i ditt periodkort.
  Åker du linje 315 direkt till Åseda får du betala hela vägen Älghult - Åseda och om du åker linje 331till Lenhovda och sedan byter till linje 332 får du betala från Lenhovda till Åseda.
  Eva
 • Om jag ska köpa ett månadskort mellan Ljungby och Lagan - var kan jag köpa det och hur mycket kostar det?
  Kan man köpa månadskortet på bussen?
  Afrim
 • Ett periodkort mellan Ljungby och Lagan kostar 640 kr för vuxen och 480 kr om man är ungdom eller har studentkort.
  Kortet kan köpas ombord på bussen eller på något av våra försäljningsställen.
  I Ljungby säljs länstrafikens kort och biljetter i Willys förbutik
  Garvaren, Stationsgatan 2    
  0372-253 74
  Måndag-lördag: 08.00-21.00
  Söndag: 09.00-21.00
  Eva
 • Jag ska börja pendla mellan Sävsjö och Växjö. Kan jag köpa månadskortet här i Sävsjö eller måste jag köpa i Kronobergs län? Om inte, hur gör jag vid första resan?
  Madeleine
 • Om du kontaktar vårt Kundcenter, 0771-76 70 76 eller
  kundcenter@lanstrafikenkron.se, kan de hjälpa dig.
  Rolf
 • Hej. Jag bor i Alvesta,har resekort och har 169 kr på. Nu tänker jag skaffa månadskort för att resa till Lagan, som inkluderar 5 zoner. Då min fråga om ingår Växjö i dem eller måste jag betala extra? Och jag förstår inte riktigt hur kan man välja zoner på karta. Svetlana
  Svetlana Vasjanina
 • Ett månadskort Alvesta - Lagan innefattar 5 zoner och kostar 970 kr. Växjö ingår inte i dessa zoner. Vill du kunna åka även mellan Alvesta och Växjö behöver du ett periodkort med 7 zoner och då är priset 1140 kr.
  Har du ytterligare frågor eller behöver guidning ring vårt kundcenter på 0771-76 70 76, så får du svar direkt.
  Eva
 • Hej! Jag bodde i Jönköping län innan. Nu har jag har flyttat till Kronobergs län. Jag undrar vad priset på ett månadskort är för ungdom. Jag åker dagligen till Värnamo från Ljungby!

  Lisa
 • Hur mycket kostar ett månadskort för Ljungby-Värnamo?
  Emma
 • Ett periodkort 30 dagar Ljungby - Värnamo kostar 805 kronor för ungdom och 1100 kronor för en vuxen.
  Eva

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.