Giltighet

Hur länge är en enkelbiljett giltig? Om man tex bara gör en kortare resa och åker tillbaka kort inpå. Räcker det att tåget avgår innan giltighet går ut eller måste man vara framme på sin slutdestination innan giltighetstiden går ut?
Elin

Kommentarer

 • Biljettens giltighetstid beror på vilken sträcka biljetten gäller, men visst kan du påbörja din återresa så länge biljettens tid är giltig.

  Ha en trevlig dag!
  //Marie
  Länstrafiken Kronoberg Kundinformatör
 • Hur länge är biljett mellan Vislanda och Växjö giltig ? Mvh Eva
  Eva Nilsson
 • Hej!
  Mellan Växjö och Vislanda är en biljett giltig i 2 timmar och 30 minuter.

  Önskar dig en trevlig dag!

  / Simone
  Länstrafiken Kronoberg Kundinformatör
 • Vi reser med krösatåg från Landeryd till Växjö. Köper resan i appen inklusive anslutning i Växjö med buss. Biljetten är giltigt 1:50 men anslutningsbussen avgår 2h efter tågets avgång från Landeryd. Varför? På vilket sätt är det rimligt?
  Joel
 • Hej Joel,

  När och vilken tid ska ni åka ifrån Landeryd till Växjö?
  Reseförbindelsen är på c:a 1 timme och 47 min.
  Så länge du har påbörjat din resa med din biljett och den hinner gå ut har du fortfarande rätt att fullfölja hela din resa du betalat för.

  Länstrafiken Kronoberg Kundinformatör
 • Söndags kl 12:56 från Landeryd. Måldestination slåttervägen.  Restid inklusive bytestider 2:14.
  Det var samma sak när vi reste på andra hållet i fredags men då tog vi en buss tidigare för att ha mer marginal på stationen varpå biljetten slutade gälla 2 min efter vi bytt tåg i Värnamo. Det var inte ett problem men det känns lite konstigt och vad säger en kontrollant om man skulle träffa en sådan?
  Joel
 • Hej Joel!

  I Resevillkor för kollektivtrafiken i södra Sverige punkt 3.6 står det:
  Vid byte ska påstigning på sista förbindelsen ske inom biljettens giltighetstid. Om ingen förbindelse till Resans slutdestination finns inom giltighetstiden har Resenären rätt att slutföra sin Resa med nästföljande anslutande förbindelse till slutdestinationen.

  Dessa villkor hittar du under fliken Resevillkor buss och tåg:
  https://www.lanstrafikenkron.se/resevillkor-buss-och-tag

  Önskar dig en trevlig resa!
  //Gabriella

  Länstrafiken Kronoberg Kundinformatör
 • Jag bor I Storgatan Ryssby och är förmånsintyg jag går till Ljungby terminal varje dag på aktiviteter. Jag kan tag biljett rabatt?
  Abbarah Andreea Eliza
 • Hej, jag åk mellan åseda-lund, tillbaka samma resa. Åker från åsed-lund 13.00 och är inte framme förens 16,55. Det går ett tåg redan 1i.15, om jag skulle hinna med det skulle jag kunna åka samma på samma biljett!

  mark
 • Hej, i appen kan du köpa biljett hela vägen från Åseda till Lund. Då behöver du inte köpa två biljetter, biljetten är giltig hela resan och om någon avgång skulle vara försenad så kan du söka förseningsersättning för  hela sträckan.
  Maja
 • Hej Länstrafiken Kronoberg!

  Idag ska jag åka buss från Tingsryd station till Moheda station. Med ett stopp i Växjö på tjugo minuter ungefär.

  Nu när jag köpte biljetten så råka jag aktivera den (9.47). Så den är giltig i tre timmar o den bussen jag ska ta från Växjö till Moheda är vid 13.15, så då har giltighetstid gått ut på biljetten där.

  Så jag undrar om det är från första resan giltighetstiden gäller eller för båda resorna (att jag måste scanna biljetten på båda bussarna). Tack för svar!
  Kim Henningsson
 • Hej, biljetten måste vara aktiv när du stiger på båda bussarna. Så i detta fallet måste du köpa en ny biljett för resan mellan Växjö och Moheda.
  Maja
 • Om jag väljer att köpa en Öresundstågsbiljett via SJ så väljer man vilken avgång man vill åka. Om man missar den avgången, gäller biljetten för nästa avgång inom samma tidsgränser som om jag köper biljetten via automat eller Länstrafikens app? Eller gäller den som för SJ i övrigt bara på den avgången jag beställt?
  Martin
 • En biljett köpt via SJ gäller bara på den bokade avgången och missar du den måste du köpa ny biljett.

  /Ann-Sofie
  Länstrafiken Kronoberg Kundinformatör
 • Hej,

  Hur länge är en enkelbiljett mellan Växjö och Karlskrona giltig för returresa?
  Tack så mycket,

  Alexander

  (P.S: Det vore bra, om man kunde se giltighetstiden i appen innan man köper biljetten 😉
  Alexander
 • Hej Alexander!

  Enkelbiljett Växjö-Karlskrona, köpt i appen, är giltig 3 timmar och 20 minuter.

  P.S: Det går att se giltighetstiden i appen innan man köper. Välj avgång och tryck på "köp". I samma ruta som du väljer Använd biljetten nu eller Använd biljetten senare finns information om hur länge biljetten är gitlig från och med att den aktiveras.

  Önskar dig en fin dag!
  //Gabriella
  Länstrafiken Kronoberg Kundinformatör
 • Hej Gabriella,

  Tack för informationen. Men om jag trycker på "köp" så har jag redan köpt biljetten, eller inte? Jag är lite förvirrad nu. Iaf skulle det vara bra om det redan syns när man har valt "från" och "till".

  Tack igen, ska planera snabbtresa fram och tillbaka ;))
  Alexander
 • Hej,
  Jag har köpt en 30 dagar periodbiljett mellan Växjö (löparvägen) och Kalmar. I er app ser jag bara öresundståg samt krösatåg men det finns fler avgångar med SJ-tåg. Får jag åka med SJ tåg med min biljett samt varför visar ni då inte de avgångarna?

  Mvh
  Anders
  Anders
 • Hej Anders!

  Man kan inte köpa biljetter till SJ:s tåg i vår app och därför har vi inte med de avgångarna.

  Men våra periodbiljetter ger rätt till att, utöver resor med Länstrafiken Kronobergs trafik, även åka med SJ Regional.

  Så du får åka med SJ Regional på giltig sträcka för din periodbiljett men du får söka upp resorna till exempel på SJ:s sida.

  Önskar dig en fin dag!
  //Gabriella
  Länstrafiken Kronoberg Kundinformatör
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.