Till senaste kommentaren

Jag är över 80 år har gratis resekort, när ska jag betala.

Ska åka buss från Ljungby till Halmstad. Hur långt åker jag gratis och varifrån behöver jag köpa biljett
Agneta Json Granemalm

Kommentarer

 • Hej Agneta,
  Om du reser till Halmstad är det från station Hilleshult du får köpa en biljett.
  Ha en trevlig dag!

  Länstrafiken Kronoberg Kundinformatör
 • Gäller 80 års resekostnader även med tåg?
  Kirsten Lieunghb
 • Hej,
  Ja du kan åka med Öresundståget och Krösatåget inom Kronobergs län.

  KC/Emma
  Länstrafiken Kronoberg Kundinformatör
 • JG Hr fyllt 80 år kan jag åka gratis innom kronobreg?
  Lennart Eriksson
 • Hej Lennart! Med ditt Seniorkort reser du gratis med både stadsbussar, regionbussar samt Öresundståg och Krösatåg inom Kronobergs län.
  Ha en trevlig dag!
  //Marie
  Länstrafiken Kronoberg Kundinformatör
 • Lennart du måste ringa länstrafiken på 0771767076 för att beställa ditt senior 80 kort.
  Så skickas det med post hem till dig.
  Skriv INTE ditt personnummer i detta formulär. Sådana inlägg raderas.

  /Kalle
  Länstrafiken Kronoberg Kundinformatör
 • Hej!
  Har en svårt sjuk syster, hon säger att hon inte kan åka buss för hon kan inte använda mobilen. Finns det något resekort att ladda på med pengar? Var sååå smidigt. Hon kan ju inte ta sig till ett försäljningsställen för busskort, av ovan nämnda orsak. Hon har ingen som kan hjälpa henne i Växjö. Att ladda på ett busskort på datorn av anhörig i annan stad skulle kunna fungera. Ett resekort är på liv och död, bokstavligen 

  Fråga 2. Får man ta med sig hund på bussen och vad kostar det?

  Fråga 3: På linjekartan ser man ingen riktig karta, gör det omöjligt att veta var man ska stiga av om man inte kan se hur hus ligger och vilken väg och hållplats man ska kliva på/av. Försökte ta mig till Grand Samarkand, hade inte en susning om vilken buss jag skulle ta och var hållplatserna ligger i förhållande till en "vanlig" karta där man ser namn på gator och hur hus och hållplatser finns.

  Ska min syster kunna ta buss som svårt sjuk med mycket svåra kognitiva problem så måste ALLT vara tydligt och enkelt. Nu sitter hon ensam i sin bostad, kan inte ta sig hemifrån, vilket har gjort henne ännu sjukare.

  Finns det ingen tillgänglighetskonsulent med i "arbetsplanering" som klarar tillgänglighetsfrågor? Tyvärr inte. Tillgänglighet handlar inte bara om rullstol, vara synskadad för att behöva tillgänglighet. Finns ett skräckexempel av en ganska ny byggnad i Växjö. VIDA arena. I Malmö kan rullstolsburna bara rulla rakt in och sitta högt, tillsammans med vänner. På VIDA sitter de som "djur i bur" direkt bakom plexiglas, ren förnedring! Tidigare satt de på andra sidan, nu sämre. Man vill ju sitta vid bortalaget, man vill se sitt lag göra mål. Verkade som om arenan i Malmö låg nergrävd. Alla människor ska kunna komma in genom samma ingång som de gående. På VIDA ska de förnedras och ta sig in via "pressingången" på baksidan. De kan omöjligt ha anlitat tillgänglighetskonsult. Riktigt, riktigt oprofessionella i så fall. Finns ännu mer brister, men nu handlar det om att kunna åka buss utan mobil. Önskemålet är ett kort som kan laddas hemifrån. För man ska väl inte behöva ta taxi för att köpa biljett? "Enkelbiljetter inte heller bra, de tappar hon nog bort. Och har de en viss tidsperiod, gäller typ i 6 månader så fungerar det inte heller. Måste vara något som liknar ett bankkort som kan laddas hemifrån. Har jobbat inom handikapprörelsen i många år. Blir inte längre bättre, det blir tvärtom. I Stockholm får de med "sjukpension" lägre pris på SL. Denna grupp har minst pengar i samhället, mindre än en "fattigpensionär" Man får ett kort från Försäkringskassan som man visar för att få billigare biljetter. Finns rabatt på många ställen, det är verksamheten själva som avgör om sjukpensionärer ska få rabatt, inget juridiskt bindande kort. Klart att det inte blir så i vår region, de nästan bokstavligen spolaŕ ner pengar i toaletten. Ssk orkar inte mer, orimlig arbetsbörda och dålig lön. Folk kommer att dö av bristande bemanning på t.ex akuten. 250 miljoner för ett sjukhus som inte kommer att byggas under mitt liv, fallskärmar, märklig byråkrati. Jag kan skriva mycket om det, men nu måste min syster kunna åka buss utan typ enkelbiljetter. Hon måste ha någon typ av kort.

  Detta är bokstavligen en fråga på liv och död,hon sitter som en fånge i lägenheten, social fobi pga att hon inte kan åka buss. Vågar inte köra bil heller. Hur ska jag kunna hjälpa min syster att få ett resekort där jag som anhörig kan ladda på pengar? Hon är för ung för att ha detta helvete, svår psykisk sjukdom. Vill inte ha färdtjänst, orkar inte ha bokade tider. Inte ert fel inom detta, men skicka det vidare till chefer och högsta tjänstemän inom kollektivtrafiken i Växjö. Och sedan hoppas jag att det når politiken. Jag vet, multisjuka är vårdens "Svarte Petter" skickas runt runt, med helt galna journaler, läkarna hittar på remisser, de nekas nästan alltid. Finns inte många ord i journaler som stämmer.

  Hur ska jag göra för att kollektivtrafiken ska fungera? Och stadsbussarna stannar åter på samma gata som när jag var barn. Orange bussar ned gröna galonsäten. Man fick dra i en lina för stoppsignal. Min fd chef var blind, tur att bussen från Rottne stannade vid stadsbussarna. Kul och spännande nu. Han får leta efter stadsbussen, tvingas gå över vägar med biltrafik. Ett spännande äventyr, med trafikerade bilar/bussar. Ofrivilligt äventyr.

  Mvh

  HELENE
  Helene
 • Hej Helene,

  Du har möjlighet att ladda pengar på ett resekort och din syster behöver berätta för chauffören att hon har kundkassa du ska betala för innan du blippa kortet mot maskinen.
  Vi kan skicka hem ett tomt resekort till din syster som ger dig kortnumret som står på baksidan av kortet som du sen registrera på mitt konto och ladda pengar på det.
  Ni har också möjlighet att betala med betalkort ombord på bussen.
  Ja, du får ta med dig hund om det är kopplat utan extra kostnad.
  På stationen finns en stor karta och även hos oss på Kundcenter, vi kan skicka hem en karta över avgångsplatserna på Växjö Station och på den här kartan står mot vilken riktning bussarna går mot.
  Jag skickar med tre kartor till dig som bifogad fil och kan även skickar hem detta till din syster.

  Skickar gärna din systers adress till vår mejl så skickar vi hem ett tomt resekort och även dessa kartor.
  kundcenter@lanstrafikenkron.se 

  Jag förstår att detta är en jobbig situation för er men det vi kan lösa åt just dig och din syster är att skicka hem ett tomt resekort till din syster och så får du hjälpa henne att fylla på med pengar.
  En biljett inom Växjö stad kostar på mitt konto 32 kr och är giltig i två timmar.

  //Ida


  Länstrafiken Kronoberg Kundinformatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.