Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Månadskort

Jag har månadskort tåg/ buss Alvesta-Växjö. Kan jag även åka stadsbuss på det kortet?

Kommentarer

 • Ja, det går bra. Eftersom du har med zon Växjö i ditt kort ingår även Växjö stadstrafik i ditt periodkort Alvesta-Växjö.
  Eva
 • Jag har månadskort och åker dagligen mellan Hovmantorp och Växjö. Ska nu åka till Halmstad. Vad gäller: Kan jag åka en sträcka på mitt månadskort och sedan använda reskassa för resten av resan?
  Britta
 • Det går utmärkt. Du använder ditt periodkort till Växjö och sedan löser du en biljett till Halmstad med reskassa för resten av resan.
  Eva
 • Jag åkte mellan Växjö och Halmstad i fredags och betalade 153,55 med mitt kort. Åker vanligtvis mellan Växjö och Hovmantorp men åkte denna dag från Växjö och västerut och fick då använda min reskassa som jag hade på kortet. Men när man tittar på nätet stor det 132,80. Vilket är rätt pris?
  Britta
 • Ett ordinarie pris Växjö - Halmstad är 188 kronor och reser man med reskassa är priset 153:60 kronor. Det priset får man även när man söker prisuppgift på vår hemsida, så det verkar som du har blivit rätt debiterad.
  Eva
 • Hej!
  Funderar på att skaffa resekort period antingen Växjö-Jönköping eller Alvesta-Jönköping då jag ska börja plugga däruppe till hösten. Är det bara sträckan Växjö/Alvesta-Jönköping som går att åka med det kortet, eller kan man åka Jönköping-Växjö/Alvesta också?
  Kajsa
 • Självklart kan man resa i båda riktningar på periodkortet.
  Eva
 • Hej! Om jag köper periodkortet Lessebo-Växjö/Växjö-Lessebo med både tåg och buss, kan jag då också åka stadsbussarna med kortet? Ska nämligen plugga på Linnéuniversitetet och behöver därför veta om jag behöver ha med mig en cykel eller inte. Mvh
  Hanna
 • Ja, det går bra. Eftersom du har med zon Växjö i ditt kort ingår även Växjö stadstrafik i ditt periodkort.
  Rolf
 • Hej!
  Jag har köpt ett periodkort men får det bara att funka när jag åker från Jönköping mot Alvesta. Jag hoppar på och av i lammhult. I Jönköping kan jag registrera resan på "blippen" på tåget men i lammhult kan jag inte det och det fungerar heller inte att köpa biljett i biljettautomaten utanför med periodkortet då det står att det inte finns tillräckligt med pengar på det.
  Kajsa Borglund
 • Kontakta vårt kundcenter på telefon 0771-76 70 76, eller via mejl kundcenter@lanstrafikenkron.se så kan vi gå in på kortnumret och se hur det ser ut.
  Eva
 • Hej jag har köpt en periodkort mellan Växjö och Emmaboda men kortet funkar inte på stadsbussarna i Emmaboda, varför är det så?
  Emma
 • Kortet fungerar både i Växjözonen, som innefattar Växjö stadstrafik och i Emmaboda, zon 25 hos Kalmar länstrafik. Däremot har Kalmar och Kronoberg inte likadana biljettmaskiner, så för att kortet ska fungera på anslutande bussar i Emmaboda måste du ha ett utskrivet inspektionskvitto att visa upp för chaufförerna. Ett sådant kvitto kan skrivas ut både i biljettautomater, säljställen och på bussarna i Kronobergs län.

  Eva
 • Hej. Jag har ett månadskort som är mellan Älghult och Växjö och jag undrar om jag kan åka till och från Åseda på det också?
  Lisa
 • Nej, det är inte samma zoner om du åker till Åseda. Beroende på vilken väg du åker får du betala för de zoner som inte ingår i ditt periodkort.
  Åker du linje 315 direkt till Åseda får du betala hela vägen Älghult - Åseda och om du åker linje 331till Lenhovda och sedan byter till linje 332 får du betala från Lenhovda till Åseda.
  Eva
 • Hejsan!
  Hur många zoner behöver jag köpa i ett periodkort från Lessebo-Växjö? 4 eller 5? Och var är det billigast att köpa?

  Tack på förhand!
  hälsn
  Sara
  Sara
 • Det är fem zoner mellan Lessebo och Växjö. Periodkort buss vuxen kostar 970 kr och för ungdom/student är priset 725 kr. Vill du även kunna åka tåg är priset 1170 kr för vuxen och 875 kr för ungdom/student.
  Billigaste sättet att köpa ett periodkort är att bli medlem på Mina sidor. Loggar du in där och köper ditt kort får du ytterligare 10 % rabatt på priserna ovan.

  Eva
 • Hur funkar zonerna på månadskorten? Är det ANTALET zoner som gäller (jag utgår från Ljungby och pendlar till Växjö). Om det är sex zoner mellan Ljungby och Växjö, kan jag då åka sex zoner åt nåt annat håll med samma kort? Eller är det specifika zoner som mitt månadskort gäller för?
  Om jag vill åka Ljungby-Värnamo eller Ljungby-Halmstad vad gäller då?
  Per Brolléus
 • Det är specifika zoner som ingår i periodkortet Ljungby - Växjö, och kortet gäller inte mot Värnamo eller Halmstad. De gånger du vill åka i annan riktning måste du köpa en biljett.
  Eva
 • Om jag ska köpa ett månadskort mellan Ljungby och Lagan - var kan jag köpa det och hur mycket kostar det?
  Kan man köpa månadskortet på bussen?
  Afrim
 • Ett periodkort mellan Ljungby och Lagan kostar 640 kr för vuxen och 480 kr om man är ungdom eller har studentkort.
  Kortet kan köpas ombord på bussen eller på något av våra försäljningsställen.
  I Ljungby säljs länstrafikens kort och biljetter i Willys förbutik
  Garvaren, Stationsgatan 2    
  0372-253 74
  Måndag-lördag: 08.00-21.00
  Söndag: 09.00-21.00
  Eva

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.