Till senaste kommentaren

Periodkort och reskassa på samma kort

Jag har köpt en månadskort Vislanda Växjö, men bor i Eneryda. Jag använder kortet sedan 2 veckor och är helt ny på att använda kollektivtrafiken i Sverige. Biljetten skulle gälla för båda tåg och bus. Jag brukar köra till Vislanda och ta tåget, men idag var min bil i verkstaden och då blev det busen hela sträcken. Jag fick betala för en hel biljet (78kr) (jag hade inte pengar i reskassan, hade inte upptäckt den än). Trodde att jag skulle kunna använda min månadskort för en del av resan, men busschauffören sa att jag inte kunde göra det. (min resekort gjorde BEEP och det betyder att den inte gick att använda). Stämmer det? Och jag läser nu att man kan lada reskassan på bussen och få 20% rabat, men jag fick betala 100%. Hur funkar det nu? Kunde jag faktiskt ha laddat mitt kort på bussen? Jag håller på med att upptäcka vad som funkar bäst: buss, tåg med bil eller bara bil och då måste jag förstå vad som gäller. 😀
Marianne van Nouhuys Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Man kan ha ett kort där man både har period och ladda på reskassa. Då får du 20% rabatt de dagar du inte kan åka med tåget.Har du ett periodkort Vislanda - Växjö är det helt andra zoner än om du åker buss linje 123 från Eneryda till Växjö. Det är därför ditt kort inte fungerade på bussen.
  Har du ytterligare frågor kontakta vårt Kundcenter 0771-76 70 76, så får du svar på dina frågor direkt.
  Eva
 • Om jag har ett kort där jag  både har period och ladda på reskassa. Hur gör jag för att skilja på period eller reskassan???
  Lorna Unzueta Ramirez
 • Du behöver egentligen inte skilja på dem.
  Åker du inom det område ditt periodkort gäller är resan redan betald., vill du åka utanför det området väljer du istället att åka med reskassa.
  Är du osäker på vilket belopp som finns kvar på din reskassa kan du be bussföraren om ett inspektionskvitto, du kan också skriva ut ett från våra automater.
  Har du ytterligare frågor kontakta gärna vårt Kundcenter 0771-76 70 76.
  Rolf
 • Jag har ett resekort med reskassa och vill köpa period på samma kort. Hur gör jag det på hemsidan?
  Yo
 • Det går bra att ha reskassa och period på samma kort. Man kan däremot inte ladda på en period på Mina sidor första gången, utan komma till vårt kundcenter eller något av våra andra försäljningsställen.
  Eva
 • Jag har ett kort med reskassa. Nu vill jag ha period på samma kort. Nu har jag frågat tre chaufförer om hjälp, och blivit nekad tre gånger. Vem kan hjälpa mig?
  Magnus Rosén
 • Du kan kontakta vårt Kundcenter 0771-76 70 76 så kan du få svar.
  Rolf

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.