Till senaste kommentaren

Vad är det som gäller när man reser med buss i samband med smittorisk av Coronavirus?

Ska jag tänka på något speciellt i samband med bussresor nu när smittorisken är hög i samhället?

Kommentarer

 • Res gärna om du är frisk, stanna hemma om du är sjuk.
  • Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten.
  • Använd handsprit om du inte har tillgång till tvål och vatten.
  • Nys och hosta i armvecket.
  • All påstigning ombord på buss sker i mitten eller bakre bussdörren. Beslutet gäller 18 mars till och gäller tillsvidare.
  • Vi stänger även av sätena närmast föraren ombord på bussen.
  • Resenärer uppmanas även att sprida ut sig på bussen.
  Tack för att du följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och visar hänsyn när du reser: Håll avstånd – Res med förnuft och ta hänsyn – Undvik rusningstrafik om du kan.

  Länstrafiken Kronoberg
 • Idag klockan 07.17  när jag skulle ta bussen 142 mot Växjö var alla tvungna att gå på längst fram i bussen trots att bakdörren fungerade och lappen där det står att man ska kliva på vid bakre dörren fanns kvar. Har det skett några ändringar i reglerna som jag inte känner till?
  Ulrika Hallinder
 • Det är fortfarande de regler som gäller att man ska kliva på via den bakre dörren, och det har alla bussbolagen fått information om.
  De som har periodkort, mobilbiljett, förköpt biljett eller kallelse från vården går direkt och sätter sig medan de som ska betala med betalkort går fram och löser sin biljett. Alla passagerare ska ha en giltig biljett.
  Eva
 • Hej, vilka åtgärder vidtar ni på bussarna från och med vecka 34 när skolorna öppnar och elever åker buss till skolan? Det har tidigare varit fullsatt på vissa turer mellan Alvesta-Växjö när skolorna är igång och då går inte att hålla avstånd. Alla resenärer har inte heller möjlighet att undvika rusningstrafik.
  Reine
 • Hej Reine,

  Vi rekommenderar aktivt alla som kan att resa på annat sätt eller inte resa alls.
  Vi har viss möjlighet att sätta in extratrafik. De möjligheterna är dock begränsade och kan inte lösa all trängsel i länet.
  Vi för dialog med andra verksamheter för att behovet av att resa i peaktid inte ska bli alltför stort.
  Emma
 • Tog bussen igår från Linneuniversitetet til resecentrum. Chauffören pratar hela tiden i telefonen. Resa från centrum till universitetet och hela bussen är full, ingen distans överhuvudtaget, skrämmande att ta in fler än det finns plats för. Hädanefter är det cykel som gäller.

  Förundrad
 • Att prata i mobil under resans gång är inte ok. För att kunna gå vidare med detta behöver vi uppgifter om exakt tur där det hände. Vi har begränsade möjligheter att förstärka i trafiken. Gäller det resor till och från universitetet finns även linje 1 och 5 från Teleborg Centrum att tillgå. Chaufförerna har möjlighet att skylta fullsatt och inte stanna vid alla hållplatser om det kommer väldigt många resenärer. Resenärerna får själva avgöra om de vill kliva på eller kliva av om trängseln blir alltför stor.
  Eva
 • Trängsel
  igår 31 augusti jag har åkt tåg till Växjö från Lammhult kl 07:04.
  Det var många ungdomar som skulle med den tåget. Fanns inte tillräcklig sittplats. Några fick sitta i vestibulen. Likadan hemåt 16:35 tåget. Tänker göra något åt den?

  Elisabeth
 • När det gäller tågen har vi det antal sittplatser som finns ombord. Det finns inga extravagnar att sätta in. Vi kör alla tåg och bussar som normalt skulle gått och har inte dragit in någon trafik. I rusningstrafik när skolelever ska till gymnasium och universitet och många jobbpendlare åker är det risk att det blir trångt. Vi rekommenderar aktivt alla att endast åka om man verkligen måste och att om möjligt välja alternativa färdsätt. För skolungdomar som har samma starttid i skolorna finns det dessvärre inte så många alternativ. Då blir det trångt på vissa avgångar.
  Eva
 • Hej, min dotter hade hört att man är tvungen att ha munskydd när man reser med era bussar? Undrar bara om det stämmer?
  Gilbert bencina
 • Hej Gilbert,

  Folkhälsomyndigheten har meddelat att det ska komma nya rekommendationer om munskydd i kollektivtrafiken under rusningstid. De nya rekommendationerna börjar gälla från och med den 7 januari. Då bör du bära munskydd när du reser med oss under rusningstid, vardagar klockan 07.00 - 09.00 och klockan 16.00 - 18.00.

  Folkhälsomyndigheten ska ta fram riktlinjer för detta och vi inväntar dessa innan vi kan säga mer om vad det innebär för dig som reser med oss.

  Vi kommer uppdatera vår hemsida så fort vi får mer information.

  Emma
 • Hej.

  Gäller samma rekommendationer om munskydd för busschaufförerna?
  A Johansson
 • Rekommendationerna gäller för alla, såväl resenärer som personal. dock är det en rekommendation och inget krav, så vi kan inte tvinga någon att bära munskydd.
  Eva

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.