Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur fungerar övergång?

Hur fungerar övergång på min biljett?
Länstrafiken Kronoberg Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Övergång gäller på enkelbiljetter.

  Övergång är tillåten inom biljettens giltighetstid som anges på biljetten eller till första anslutande förbindelse. Vid övergång ska det vara minst tio minuter, mellan buss-buss eller mellan tåg-buss-tåg, för att resan ska omfattas av vår förseningsersättning.
  Undantag från denna regel för byte i Emmaboda mellan Öresundståg och Krösatågen.

  Fri övergång gäller inom Växjö stadstrafik i 2 h från det att din resa började. Använder du reskassan på ditt Resekort sköts detta automatiskt när du håller upp kortet mot kortläsaren. Har du köpt en enkelbiljett visar du denna för föraren.
  Länstrafiken Kronoberg
 • Hej
  Här står det om fri övergång inom Växjö men hur är det om man åker över länsgränsen tex från Ljungby till Emmaboda?

  /Sara
  Sara
 • Kommer du med buss från Ljungby och ska byta till tåg mot Emmaboda i Växjö kan du åka vidare till Emmaboda så länge biljetten är giltig. Har giltighetstiden gått ut måste du lösa en ny biljett Växjö-Emmaboda.
  Eva
 • Ja men hur länge är en sådan biljett giltig, är det två timmar som inom Växjö eller är det längre tid?
  Sara
 • Giltigheten står på din biljett, så reser du med buss be att du får din pappersbiljett.
  Giltigheten beror på när biljetten köptes. Reser du från Ljungby är det vid biljettköpet i Ljungby som biljetten börjar gälla.
  Sträckan Ljungby - Växjö omfattar 6 zoner, och har du inte redan i Ljungby betalt biljetten hela vägen till Emmaboda utan ska köpa sträckan Växjö-Emmaboda på plats i Växjö är övergångstiden 170 minuter.
  Har du köpt biljett hela vägen gäller den inom giltighetstiden som står på biljetten eller till första anslutande förbindelse.
  Eva
 • Hej,
  Hur/vad gäller övergång i Malmö om jag köper tågbiljett från Älmhult ner till Malmö och sen tar stadsbuss ca 5-10 min till slutdestinationen inom Malmö stad? Kan jag åka på samma biljett hela vägen?
  Haide Juhlén
 • Ja, du kan använda din biljett även på stadsbussarna I Malmö.
  Rolf
 • Om jag åker från Borgholm med buss för att fortsätta
  med Öresundståg. Kostar bussbiljetten ordinariepris 52 kr
  eller övergångspris 32 kr då jag fortsätter med Öresundståg?
  " olika uppgifter av busschaufförer.Vem har rätt?
  Med vänliga hälsningar
  Ninnie
  Ninnie
 • Då detta är utanför Kronobergs län och Kalmar för närvarande inte har samma resekort som vi har rekommenderar jag att du kontaktar Kalmar Länstrafik tel 010-21 21 000.
  Eva
 • Hej!
  Kan jag fortsätta med min biljett jag köpt från Älmhult till Kastrup på metron in till Kongens Nytorv?
  Carina
 • Ja, fram till den 14 december kan du resa med biljetter köpta i våra biljettautomater med Metron till Kongens Nytorv. Efter den 14 december inför Skånetrafiken nytt säljsystem och jag kan i nuläge inte ge dig ett exakt svar hur allt kommer att fungera då. Det kommer att vara lite oklarheter precis i skiftet mellan de olika säljsystemen. Du kan också hitta information på skanetrafiken.se
  Eva
 • Hej. Jag har periodkort för Växjö stadstrafik. Jag åker ibland buss till Alvesta. Kan jag använda mitt periodkort och endast betala för övergången, eller behöver jag lösa en bussbiljett till full kostnad?
  Rosita
 • Du kan inte få reducerat pris för din biljett till Alvesta, utan får lösa en enkel biljett för hela sträckan Växjö-Alvesta.
  Enligt regelverket ska resenär med periodkort som reser utanför kortets giltighetsområde erlägga avgift för enkelbiljett från och med sista zon. I motsatt riktning ska biljett erläggas till och med första zon i periodkortets giltighetsområde.
  Eva
 • Hej. Övergången ljungby -Lagan då hur fungerar den?
  Erica-Linda
 • Kommer man med en buss till Ljungby och ska byta till linje 273 mot Lagan gäller biljetten för övergång så länge biljetten är giltig. Giltighetstiden står på biljetten.

  Eva
 • Hej

  Jag har periodkort mellan Växjö och Tingsryd och det omvända. Nu när Blekinge länstrafik skall byta biljettsystem hur påverkas vi som med vårt nuvarande periodkort för Länstrafiken Kronoberg vill åka med t ex kustbussen t ex 840 från Växjö till Tingsryd och Tingsryd till Växjö.

  Kan vi göra det efter bytet eller fungerar inte längre vårt periodkort på kustbussen ?

  När skall deras biljettsystem bytas ?

  mvh

  J H
  J H Lothigius
 • Du kan använda ditt periodkort på linje 840 mellan Tingsryd och Växjö.
  Jag vet inte när Blekinge skall byta sitt system men via länken nedan kan du ställa frågan till dem:
  https://blekingetrafiken.se/kundservice/fragor-och-svar/
  Rolf

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.