Till senaste kommentaren

Varför får man inte gå på bussen i den främre dörren?

Nu i Coronatider har det kommit meddelande om att alla ska kliva på bussarna i den bakre dörren. Varför är det så?

Kommentarer

 • Anledningen är att vi vill minska smittspridningen i samhället och för att vi värnar om våra förare. De måste vara friska för att kollektivtrafiken ska kunna fungera.

  Länstrafiken Kronoberg
 • Nu när ni vill ha få kontakter mellan resande och chaufför kommer länstrafiken att sänka priset i appen till samma pris som resekortet, gäller också enkelbiljetter köpta på kundcenter. Detta borde väl vara rimligt om ni tar det på allvar. Om ni inte gör detta så borde ni släppa in passagerare som skall lösa biljett eller registrera resekort i framdörren som vanligt annars kan Du ju bli väldigt konstigt när man först skall gå in bak gå fram och sedan tillbaka och krocka med andra som skall fram och lösa biljett. Så blir det inte priset i app och köpt på kundcenter samma som på resekort så är detta bara ett slag i luften av länstrafiken.


  Evert Carlsson
 • Genom att resenärerna kliver ombord bak i bussen försöker vi göra att så få resenärer som möjligt ska gå fram till chauffören.
  De resenärer som har periodkort, förköpt biljett eller biljett i appen går direkt och sätter sig i bussen. Har man reskassa och då inte möjlighet att köpa biljett innan avresan är man fortfarande välkommen fram och lösa biljetten i bussen.
  Dessa resenärer är dock betydligt färre än om man skulle tillåta påstigning där fram.
  Eva
 • Tyvärr inget svar på de svåra frågorna som jag nu skall upprepa
  1. Varför sänks inte priset på resan i appen?
  2. Varför sänker ni inte priset på förköpt biljett?
  3 Hur ser ni på alla problem i samband med att man skall gå fram till föraren och sedan blir det en kö av andra som skall betala.
  Evert Carlsson
 • Hej!
  1. Våra priser är politiska beslut och kan inte ändras utan ett nytt beslut.
  2. Se svar ovan.
  3. Då många väljer att köpa biljett i appen eller har periodbiljett minskar antalet resenärer som behöver gå fram till föraren. Skulle det bli kö fram till föraren håll lite avstånd till personerna i kön.
  Länstrafiken Kronoberg
 • hittade svar här på det jag saknade i er info i smp.

  "De resenärer som har periodkort, förköpt biljett eller biljett i appen går direkt och sätter sig i bussen"
  Leif Karlsson
 • Hej!
  Det stämmer, har du en aktiverad periodbiljett, biljett i reseappen eller förköpt biljett så går du och sätter dig. På de bussar där man inte får gå fram till föraren så måste man köpa biljett innan man går ombord.
  Maja

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.