Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Kan jag använda mitt Resekort i andra län?

Kan jag använda Länstrafiken Kronobergs Resekort i andra län?
Länstrafiken Kronoberg Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Resekortet laddat med reskassa kan användas på resor till/från och inom Halland, Skåne Blekinge och Jönköpings län, samt för bussresor till/från Kalmar län.

  Tågbiljetter för resor med Krösatågen och Öresundståg kan också köpas med Resekortets reskassa.

  Länstrafiken Kronoberg
 • Jag tolkar detta som att jag kan göra mig av med mitt Jojo-kort och kan använda Länstrafiken Kronoberg's Resekort med reskassa i hela Skåne, Blekinge etc (inkl stadstrafik). Stämmer det?

  Daniel
 • Du kan använda Kronobergs resekort i Skåne och Blekinge, det stämmer bra.
  Om du väljer att ladda pengar på ditt resekort via nätet så måste dock kortet aktiveras i det län där det är inköpt.
  Rolf
 • Hur gör man rent praktiskt om man ska handla en resa från Karlskrona till Ljungby med  reskassa? Funkar det att köpa resan(tåg) i deras automater eller måste jag gå in på ett resecenter eller liknande?
  Kenny Ottosson
 • Har du pengar laddade på ett resekort kan  du köpa biljett över länsgräns i Skåne, Blekinge, Halland och Jönköpings län.
  Har du laddat kortet på mina sidor måste du aktivera kortet (görs vid köp av biljett) i vårt län. Är det gjort kan du köpa biljett hela vägen i annat län.
  Eva
 • Hej!
  Jag ska åka buss och tåg från Ljungby till Göteborg och har laddat mitt Reskort på nätet. Jag har förstått att jag måste aktivera det här i Ljungby innan jag åker, hur gör jag det?
  Christina
  Christina Olsson
 • Laddningen aktiveras när man gör första biljettköpet efter laddningen. Så när du köper biljett ombord på bussen till Halmstad blir laddningen aktiverad.
  Eva
 • Hej Kan jag åka buss i kalmar öland med mitt resekort ? Har nyss laddat på mina sidor vad jag förstår kanjag inte påbörja resa med buss innan jag lösten biljett här i Kronoberg... ?

  fhebe@yngwe.net
 • Du kan endast resa med länsöverskridande bussar till och från Kalmar län. Ex linje 310 till Oskarshamn eller linje 320 till Hultsfred. På resor med buss som görs lokalt inom Kalmar län fungerar inte vårt reskassekort.
  Eva
 • Hur kommer det nya systemet med kort och app att fungera med resor från Växjö till Malmö ?
  Birgitta karlsson
 • I den nya mobilappen kommer man att kunna köpa både enkelbiljetter och periodkort även till Skåne och Blekinge.
  När det gäller resekortet kan man ha sitt periodkort (30-dagarskort) till Skåne precis som det fungerar idag. Den stora skillnaden är att möjlighet att köpa biljett över länsgräns till andra län med resekort laddat med reskassa försvinner. Det resekortet man kommer att kunna ladda fortsättningsvis gäller bara inom Kronobergs län. Biljetter som köps via kortet kommer att ha normalpris.
  Anledningen till att resekortet bara kommer att gälla i vårt län är att denna produkt försvinner från sydtaxan och att samtliga av våra grannlän tar bort reskassan ur sitt sortiment.
  Eva
 • När sker denna ändring?
  Kenny Ottosson
 • Kan inte ge ett exakt datum på grund av överklagande av upphandling, men den nya appen ska vara i bruk innan årsskiftet.

  Man kan läsa om Framtidens resesystem och hur arbetet fortskrider på följande länk:
  http://www.lanstrafikenkron.se/sv/framtiden
  Eva

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.