Till senaste kommentaren

Skolbusskort, hur många gånger man kan dra det

Hej, jag pendlar till min gymnasieskola och åker därmed totalt 4 bussar per dag. Och skolkortet funkar alltid med att pendla mellan dessa 4 bussarna. Men idag så funkade det inte att hoppa på den fjärde bussen hem och har alltid funkat. Och den som körde bussen sa att jag hade dragit kortet för många gånger. Men har alltid dragit 4 gånger per dag och har alltid funkat.
Varför blir det så?

Kommentarer

 • Man kan åka från hemmet till skolan och från skolan till hemmet även om det är byte längs vägen.
  Åkte du samma resväg som vanligt hem idag eller gjorde du ett längre uppehåll vid bytesstället, så övergångstiden har passerats? Om du kontaktar vårt kundcenter på telefon 0771-76 70 76 så kan de hjälpa dig att se vilka resvägar som är möjliga på ditt kort.
  Eva
 • Hej ! På höstlovet kan man använda skolbusskortet 2 gånger per dag från Ryd till Tingsryd och sen till Växjö även om man bara har åkt med kortet till Tingsryd? Skolbusskortet är länstrafiken Kronoberg
  Anna
 • Skolkortet gäller under höstlovet på samma sträcka som du åker till och från skolan. Reser du Ryd - Växjö via Tingsryd under skoldagar kan du resa fram och tillbaka till Växjö även under höstlovet måndag - fredag. 

  Eva
 • Ok tack för snabb svar! Men brukar åka från Ryd till Tingsryd med den , min skola ligger i Tingsryd. Men kan jag ändå åka till Växjö med den på fredag på höstlovet?
  Anna
 • Nej, då får du betala för resan mellan Tingsryd och Växjö tur och retur. Det är ingen skillnad på kortets giltighet under höstlovet.
  Eva

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.