Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Skolbusskort, hur många gånger man kan dra det

Hej, jag pendlar till min gymnasieskola och åker därmed totalt 4 bussar per dag. Och skolkortet funkar alltid med att pendla mellan dessa 4 bussarna. Men idag så funkade det inte att hoppa på den fjärde bussen hem och har alltid funkat. Och den som körde bussen sa att jag hade dragit kortet för många gånger. Men har alltid dragit 4 gånger per dag och har alltid funkat.
Varför blir det så?

Kommentarer

 • Man kan åka från hemmet till skolan och från skolan till hemmet även om det är byte längs vägen.
  Åkte du samma resväg som vanligt hem idag eller gjorde du ett längre uppehåll vid bytesstället, så övergångstiden har passerats? Om du kontaktar vårt kundcenter på telefon 0771-76 70 76 så kan de hjälpa dig att se vilka resvägar som är möjliga på ditt kort.
 • Hej ! På höstlovet kan man använda skolbusskortet 2 gånger per dag från Ryd till Tingsryd och sen till Växjö även om man bara har åkt med kortet till Tingsryd? Skolbusskortet är länstrafiken Kronoberg
 • Skolkortet gäller under höstlovet på samma sträcka som du åker till och från skolan. Reser du Ryd - Växjö via Tingsryd under skoldagar kan du resa fram och tillbaka till Växjö även under höstlovet måndag - fredag. 

 • Ok tack för snabb svar! Men brukar åka från Ryd till Tingsryd med den , min skola ligger i Tingsryd. Men kan jag ändå åka till Växjö med den på fredag på höstlovet?
 • Nej, då får du betala för resan mellan Tingsryd och Växjö tur och retur. Det är ingen skillnad på kortets giltighet under höstlovet.
 • Hur många stadsbussar få jag åka per dag??

  Aziz
 • Hej
  Man kan åka från hemmet till skolan och från skolan till hemmet även om det är byte längs vägen på ditt skolbusskort
  Josefin
 • Hej! Jag har måste alltid åka 4 gånger per dag till skolan och hem. Men nu när jag skulle blippa så gick de inte. Och de har de alltid gått innan.
  varför blir de så? För jag vill gärna inte få böter på 1200 för att det inte funkar.
  Elin Karlsson
 • Har du åkt precis som du brukar, samma tider och bussar kan det vara utrustningen på bussen som inte fungerar som den ska just den gången. Händer det igen tycker jag att du ska kontakta skolan för att kolla upp kortet.
  Länstrafiken Kronoberg Kundinformatör
 • Hur ofta kan jag åka med skolbussen? Kan jag åka säg 14 returer totalt pet vecka/ månad? Eller är det endast 2 gånger per dag? Om jag inte åker måndag och tisdag för att jag är sjuk kan jag då åka 3≈ gånger på onsdag, torsdag och fredag?

  Ari
 • Hej Ari!

  Du kan endast åka 2ggr per dag med ditt skolkort oavsett om du skulle vara ledig eller sjuk. Du kan inte åka 3ggr på onsdagen om du tex skulle vara sjuk måndagen eller tisdagen.
  Länstrafiken Kronoberg Kundinformatör
 • Jag använde skolkort två gånger på samma buss, första gången gav den grönt ljus och andra gången gav den röd .När jag ville byta till andra bussen fungerade inte kortet.Är detta normalt??
  AL FARES
 • Hej Al Fares,

  Övergången på skolkortet är 2 timmar, och kortet går att använda 2 gånger/dag.
  Har du problem med ditt skolkort behöver du kontakta din skola för att få kortet utbytt.

  /Marcus
  Länstrafiken Kronoberg Kundinformatör
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.